PU ERH herbatka czerwona w kostkach
( do wielokrotnego zaparzania )
Suplemant diety
Jeżeli nie znalazłeś produktu za siebie
albo widzisz, że dany produkt jest na daną chwilę niedostępny,
skontaktuj się z nami pod numerem 537 386 848
albo mailowo sklep@herbapolis.pl a my sprawdzimy
na kiedy możemy mieć dany produkt.
Możliwy odbiór osobisty zamówień złożonych
przez sklep internetowy w naszym sklepie
stacjonarnym w Pleszewie.
Wysyłki realizujemy w ciągu 24/48 godzin
od daty złożenia zamówienia za pobraniem
lub opłacenia zamówienia gdy wybrana została
przedpłata na konto.
Zamówienie przesyłamy Pocztą Polską
Produkty z doskonałymi opiniami.
Możesz zwrócić produkt w ciągu 14 dni.
PU ERH herbatka czerwona w kostkach
( do wielokrotnego zaparzania )
Suplemant diety
Waga: 125g ( ok. 40 kostek)
Pu-erh to wspaniała herbata o właściwościach zdrowotnych. W Chinach jest znana od dawna. Za poradą osobistych lekarzy pili ja cesarze chińscy zarówno ze względów leczniczych, jak i profilaktycznych. Po wielu badaniach zaakceptowana została również w Europie, gdzie doceniono jej szczególne właściwości powodujące utratę nadmiaru tkanki tłuszczowej oraz przywracające prawidłowy metabolizm organizmu. Pu-erh jest herbata czerwona - częściowo fermentowaną, w odróżnieniu od herbaty czarnej - fermentowanej i zielonej - niefermentowanej. Nazwa Pu-erh pochodzi od miejscowości Puer w prowincji Yunnan, dokąd zwożono herbatę na targ z górzystych upraw okolic Simao i Xishuangbanna. Właściwa herbata Pu-erh jest typowym produktem Yunnanu, gdzie rosną specjalne gatunki drzew herbacianych zwanych Qingmao - "Królewskie Drzewa". Herbata Pu-erh zyskuje swój niepowtarzalny smak i charakterystyczny aromat oraz lecznicze właściwości dzięki specjalnemu procesowi produkcji, stosowanemu od blisko dwóch tysięcy lat. W odróżnieniu od innych herbat, które powinny być świeże, Pu-erh musi leżakować w odpowiednich warunkach a jej proces produkcji nie może zostać skrócony. Jest to bardzo ważne, ponieważ w okresie dojrzewania liści powstają w nich charakterystyczne dla tej herbaty flawonoidy. Camelia sinensis - roślina, której liście używane są do produkcji herbat zawiera dużo rożnych związków biologicznie czynnych, takich jak garbniki, alkaloidy, flawonoidy, aminokwasy, pierwiastki śladowe (wapń, magnez, żelazo, cynk, mangan, miedź, selen) oraz witaminę E. Herbatę Pu-erh odróżnia od innych herbat duża zawartość tych związków, a szczególnie flawonoidów, które nadają herbacie Pu-erh charakterystyczny smak i aromat ziemi. Związki flawonoidowe uszczelniają i wzmacniają ściany naczyń krwionośnych, zapobiegają krwawieniom, a także są pomocne w leczeniu miażdżycy. Posiadają one właściwości moczopędne, poprawiające krążenie krwi w naczyniach wieńcowych, obniżają ciśnienie, rozkurczają mięśnie gładkie naczyń krwionośnych i przewodów żółciowych oraz wykazują właściwości antyagregacyjne (zapobiegające "zlepianiu się" płytek krwi). Ponadto flawonoidy wykazują właściwości przeciwutleniające (stabilizatory procesów utleniania), a także odtruwające - wiążą i kompleksują metale i toksyny. Zawarte w herbacie Pu-erh związki aktywują enzymy pokarmowe do wydzielania soków trawiennych oraz pobudzają perystaltykę jelit. Wszystkie te właściwości wpływają na metabolizm tłuszczowy, zmniejszając ilość tłuszczu w tkance podskórnej. Osoby z dużą nadwagą, pijąc regularnie herbatę Pu-erh w ilości od 3 do 5 filiżanek dziennie, mogą stracić w ciągu miesiąca nawet do 10 kg wagi bez stosowania specjalnej diety. Chociaż brzmi to niewiarygodnie - jest całkiem realne, co potwierdziły badania lekarzy prowadzone w Chinach i we Francji. Testując grupę osób z nadciśnieniem stwierdzono również normalizujący wpływ herbaty Pu-erh na nadciśnienie. Dodatkowo badania naukowców japońskich potwierdziły, iż w mniej zaawansowanych przypadkach, może ona normować proces nowotworowy. Tak więc pijąc codziennie herbatę Pu-erh możemy wpłynąć na długość naszego życia. Na rynku polskim jest dużo herbat Pu-erh. Należy jednak pamiętać aby kupować tylko te, które posiadają badania SANEPID-u, ponieważ trafiają się niekontrolowane odpady produkcyjne najniższego gatunku, które mogą okazać się szkodliwe dla organizmu.
Informacje o bezpieczeństwie produktu Informacje o producencie